Akcija! Sajt već od 60 evra sa hostingom i domenom! Saznaj više

SEO optimizacija sajta – šta je to?

SEO optimizacija sajta (Search Engine Optimisation) je način unapređenja i promocije vašeg sajta, tako da se poveća broj posetilaca vašeg sajta.
Optimizacija sajta je proces u kome pokušavate što bolje da pozicionirate određeni sajt na pretraživačima za željenu ključnu reč.

SEO U PRAKSI

Kako do prvog rezultata u Google

Uzmimo za primer jedan lokalni biznis sajt Metalac Tot 023

Prvi korak SEO optimizacija sajta jeste utvrđivanje ključnih reči koje su relevantne za klijentov sajt.
Konkretno, kako je ovo sajt za lokalnu bravarsku radionicu, a pretežna oblast rada jesu izrada kapija i ograda, upravo smo te pojmove definisali kao ključne reči: kapije zrenjanin, ograde zrenjanin, izrada kapija zrenjanin, izrada ograda zrenjanin itd.

Nakon što sam utvrdio relevantne ključne reči za klijentov sajt, sledeći korak je upoznavanje sa konkurentnim sajtovima.
U ovom konkretnom slučaju, postojao je jedan konkurentski sajt iz iste branše i koji je kao takav ciljao na iste ključne reči i istu lokaciju.

Sajt je postojao već duže vreme i imao dosta povratnih linkova. Urađen u WordPress platformi, solidno optimizovan, prijavljen na Google Maps, YouTube i sa Facebook stranicom sa mnogo pratilaca predstavljao je pravi izazov u osvajanju prvog mesta na Google.

Od preko 74000 rezultata za ključnu reč „kapije zrenjanin“, Google je ovaj konkurentski sajt pozicionirao na prvoj stranici kao i njegovu Facebook stranicu, adresu, mapu i slike.

Kako danas izgledaju rezultati pretrage na Google za ključnu reč KAPIJE ZRENJANIN

SEO optimizacija sajta

Google je klijentov novi sajt za samo par nedelja pozicionirao na prvoj stranici i kao prvi rezultat pretrage!

Klijentova Web i Facebook stranica se sada nalaze na prvoj stranici, ali i adresa, mapa i slike sa sajta.
Bukvalno, idealna pozicija!

SEO optimizacija sajta – primeri

SEO optimizacija sajta

Škola stranih jezika Syllabus Beograd – SEO optimizacija sajta

Preko 49.000.000 rezultata za ključnu reč „syllabus“ sajt škole stranih jezika IH Syllabus Beograd nalazi se na drugom mestu. Sajt je optimizovan i za ključnu reč „celta“ koji daje preko 60.000.000 rezultata. Kao rezultat pretrage sajt se nalazi na prvoj stranici. Pretrage za ključne reči kao što su celta beograd, celta sertifikat, esol ispiti, ih belgrade sajt škole stranih jezika ističu kao prvi rezultat.

SEO optimizacija sajta

Moj Zrenjanin – SEO optimizacija sajta

Najtraženija ključna reč vezana za Zrenjanin je POSAO. Upravo ova ključna reč daje preko 370,000 rezultata. U konkurenciji sa velikim sajtovima iz Srbije kao što su Infostud, Career Jet, Klik do posla i Lako do posla, ali i sa vodećim lokalnim sajtovima kao što su I love Zrenjanin i Santos, portal Moj Zrenjanin se nalazi na neprikosnovenom prvom mestu za ključnu reč „posao Zrenjanin“. Prvu poziciju drži i za mnogo drugih popularnih ključnih reči kao što su: oglasi zrenjanin, izdavanje stanova zrenjanin, zaposlenje zrenjanin, nameštaj zrenjanin…

SEO optimizacija sajta – cena?

Ukoliko vam je potrebna usluga optimizacija sajta za vašu firmu, na ovom primeru ste se mogli uveriti da sam pravo rešenje za vas.
Cene optimizacije sajta su izuzetno pristupačne i povoljne.

Ukoliko se odlučite da kompletirate porudžbinu i zajedno sa optimizacijom poručite izradu novog sajta ili redizajn postojećeg, osnovna optimizacija je BESPLATNA!

Za sve dodatne usluge ili pitanja stojim vam na raspolaganju:
Nikola Ludoški
www.ludoski.com
063/ 83-62-094